понедељак, 14. октобар 2024.

SEMINAR I SEDNICA ODBORA U KANJIŽI




Članovi Odbora naše sindikalne organizacije prošli su obuku u okviru seminara i sednice održane proteklog vikenda u hotelu Aqua Panon u Kanjiži. Obuka je obuhvatila teme bezbednosti i zdravlja na radu, nastupa u medijima i razvoja sindikata.

Tokom uvodnog dela prisutne je pozdravio vlasnik hotela Miroslav Radoman, bivši inrternacionalni fudbalski sudija, koji je predstavio sadržaje hotela smeštenog u srcu ravnice između reke Tise i gradskog parka. Sekretar Odbora Dimović rezimirao je aktivnosti sindikata i predstavio teme seminara. 

Prva sesija obuke fokusirala se na Bezbednost i zdravlje na radu, s naglaskom na novi zakon koji proširuje obaveze poslodavca u ovoj oblasti.  Istaknuto je da je Akt o proceni rizika ključan za bezbedno radno okruženje, a važnost uloge Odbora za bezbednost i zdravlje na radu dodatno je naglašena.

Druga tema seminara bavila se značajem medija i korišćenjem društvenih mreža za promociju sindikalizma. Diskusija je uključila savete za efikasno davanje izjava i saopštenja za medije, kao i strategije za iskorišćavanje platformi kao što su Fejsbuk, Instagram i Tik Tok. 

U poslednjem delu seminara razmatrane su mogućnosti za osnivanje novih sindikalnih organizacija u Somboru i Zapadnobačkom okrugu, uz naglasak na angažman mladih članova kroz edukativne programe. Odbor je istakao posvećenost sindikata "Sloga" interesima radnika i članstva, za razliku od sindikata usmerenih ka sopstvenim interesima rukovodstva.


Članovi Odbora su boravak u Kanjiži upotpunili posetom Novom Kneževcu.

Нема коментара: