среда, 1. јун 2011.

11. SEDNICA IZVRŠNOG ODBORA

Danas je u sali za sastanke Grudnog odeljenja održana 11. sednica Izvršnog odbora Sindikalne organizacije Opšte bolnice “Dr Radivoj Simonović” Sombor. Sednici je prisustvovalo 17 članova IO. Na dnevnom redu su bile aktivnosti u Sindikatu između dve sednice, razmatranje nacrta Pojedinačnog kolektivnog ugovora i tekuća pitanja.
Predsednik Dimović je informisao članove IO o aktivnostima Sindikata između dve sednice. Kako je ocenjeno prva redovna godišnja Skupština je protekla na veoma zavidnom nivou, prilikom čeka su sumirani ostvareni rezultati u prethodnom periodu. Članovi SO su veoma uspešno predstavljali Opštu bolnicu na RSI “Sombor 2011.” Prvi Kongres Sindikata ZZSZS održan je 25. maja u Beogradu, nakon čega smo dobili novog predsednika Sindikata dr Zorana Savića iz Prokuplja. Novi predsednik Sindikata je i pre izbora imao podršku kako naše SO, tako i čitavog Zapadno-bačkog okruga. Nadamo se da će on u narednom periodu opravdati naša očekivanja. Za člana Nadzornog odbora Sindikata izabran je Željko Dimović, a za člana Statutarnog odbora Vojislav Živković iz Bačke Topole, što se tiče Vojvodine.
Članovi IO su ocenili da je nacrt PKU, u čijoj izradi su učestvovali timovi od strane poslodavca i Sindikata, manje-više korektan, i uz nekoliko primedbi i sugestija dali saglasnost predsedniku Dimoviću da ga potpiše.
Pod tačkom tekuća pitanja predsednik SO izveštava članove IO o isporuci ogreva, odlasku na 16. “Susrete zdravlja” na Krf, pripremi Biltena broj 5, pomeranju odlaska treće grupe rekreativaca u “Relaks” centar u Kovačici za sledeći vikend i načinu rada sindikalne kancelarije u letnjem periodu.
Članovi IO usvojili predlog predsednika da u buduće poklon-čestitka za treće dete iznosi 10.000,00 dinara.
U vidu donacije od turističke agencije “Ivontravel” dobili smo jedno mesto za učešće na manifestaciji “Dani medicinara u Pragu 2011”. Predlog predsednika je da se ova nagrada dodeli “najaktivnijem” članu IO na osnovu odluke stručne komisije.

Izvršni odbor je jednoglasno usvojio predlog predsednika da sledeća grupa rekreativaca boravi od 02.-04. septembra u kompleksu “Drinska oaza”.
Ovo je divno mesto namenjeno ljubiteljima odmora, avanturizma, rekreacije i ribolova. Nalazi se u selu Velika Reka, između Malog Zvornika i Ljubovije.
Više informacija i foto-galeriju možete pogledati na adresi www.drinskaoaza.com.
Naša SO obezbediće boravak za 12 svojih članova u ovom predivnom kraju. Mole se svi zainteresovani da se u što kraćem roku prijave svojim sindikalnim predstavnicima ili u kancelariji Sindikata.

Нема коментара: