недеља, 12. јун 2011.

Održan edukativni seminar za članove pokrajinskih organa Sindikata

U predivnom ambijentu vile "Majur" na Kelebiji održan je dvodnevni seminar za članove pokrajinskih organa Sindikata. U petak 10. juna se rad odvijao kroz radionicu na temu "Upravljanje stresom kod zdravstvenih radnika". U subotu 11. juna je na programu bilo planiranje aktivnosti Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine. Kroz formu radionice, članovi organa podeljeni u pet grupa trebalo je da definišu najvažnije ciljeve za ovu godinu. Sve grupe su radeći odvojeno prepoznale uglavnom iste ciljeve, koji su toliko životni da su se sami nametnuli. Sindikat će u narednom periodu raditi na ostvarivanju sledećih ciljeva:

1. Relizacija prava iz Posebnog kolektivnog ugovora i zaključivanje kolektivnih ugovora kod poslodavca.
2. Promena Uredbe o koeficijentima. Ovaj cilj ima više segmenata: ponovno uspostavljanje raspona zarada koji su narušeni povećanjem minimalne zarade, prepoznavanje određenih novih profila u zdravstvu i ispravljanje ranije uočenih nedostataka u Uredbi.
3. Rad na omasovljenju članstva
4. Kvalitetno informisanje članstva korišćenjem svih raspoloživih mogućnosti ali i snažniji marketinški nastup prema korisnicima usluga. Poboljšanje komunikacije na relaciji članstvo⇒organi Sindikata i nosioci funkcija na svim nivoima i povratno.
Mnogo snažnije prisustvo najviših organa u sindikalnoj bazi.
5. Aktivnije uključivanje mladih u rad Sindikata kroz stvaranje uslova da mladi participiraju u radu sindikalnih organa, što bi uz korišćenje savremenih sredstava komunikacije doprinelo da mladi istaknu svoje ciljeve, potrebe i očekivanja od Sindikata. Nephodno je mladima približiti ideje sindikalizma i solidarnosti i pripremiti ih da aktivno učestvuju u radu na ostvarivanju svojih prava.
U radu ovog dvodnevnog seminara ispred naše SO i Zapadno-bačkog okruga učestvovao je Vladimir Kuzmanov.

Нема коментара: