петак, 29. јул 2011.

Колективни уговор Опште болнице

27. 07. 2011. одржан је састанак Одбора за преговоре ради закључења Колективног уговора Опште болнице “Др Радивој Симоновић” Сомбор и директора Опште болнице. Седници су присуствовали Бојић др Бранислав, директор ОБ и чланови одбора за преговоре: Димовић Жељко, Симовић Александар, Царев Сузана, Милинковић др Дејан, Крендић Сава дип.ецц. и Лалић Весна дип.ецц.
На дневном реду је било разматрање примедби на текст Колективног уговора Опште болнице од стране оснивача. Након упознавања са примедбама на текст који је сачинио Одбор за преговоре прихваћене су сугестије и исправке на предлог текста Колективног уговора. Правни одсек се обавезује да сачини интегрални текст Колективног уговора ради потписивања уговорених страна.
Под другом тачком дневног реда се разговарало о сталној проблематици око исплате јубиларних награда, уз констатацију да је на тражење Синдиката РЗЗО доставио одговор да Финансијским планом за 2011. годину нису предвиђена средства за исплату јубиларних награда.
Извршено је подсећање на Споразум постигнут о динамици исплате јубиларних награда по којем није извршена исплата радника који су остварили право на то.
Директор је направио кратак осврт на судске спорове који се воде против Опште болнице за накнаду штете, међу којима је негативно по нас први резултирао правоснажном Судском одлуком. Истакао је да ће у скоро време иста постати извршена, па се поставља питање регресирања средстава од виновника штете причињене трећем лицу.

Нема коментара: