петак, 28. октобар 2011.

NAJNOVIJA VEST - NIJE BAŠ SVE TAKO CRNO?!

Smanjenja plata zdravstvenih radnika neće biti, dogovoreno na sastanku ministra Zorana Stankovića i sindikata zaposlenih u zdravstvu.

Stanković je, posle sastanka s predstavnicima reprezentativnih sindikata, rekao da priča o smanjenju plata "ne stoji", a novim zakonom će se urediti da zarada može biti smanjena samo onima koji ne ispune normu, i to do 10 odsto.
"Licima koja ispune normu neće biti smanjena plata", rekao je Stanković i dodao da je dogovoreno da novi zakon počne da se primenjuje od 1. jula naredne godine.

Jubilarne nagrade za 2009. i 2010. godinu, kako je naveo Stanković, biće isplaćene u novembru, nagrade za 2011. u januaru naredne godine, a za 2012. onako kako je planom i predviđeno.

Na sastanku ministra sa sindikatima bilo je reči i o nepoštovanju kolektivnih ugovora od strane direktora zdravstvenih institucija. "Direktorima koji ne budu potpisali kolektivne ugovore sa pojedincima neće se isplaćivati nadležnosti za plate", rekao je Stanković.

Ministar je dodao da je s predstavnicima sindikata razgovarao i o povećanju njihovih plata. Prema njegovim rečima, plate zaposlenih u zdravstvu su na sedmom ili osmom mestu u državnom sistemu, što je, kako je ocenio, nedopustivo.
Sačekaćemo zvanično saopštenje predsednika našeg Sindikata dr Zorana Savića kako bi saznali detalje sa današnjeg sastanka u Vladi Srbije.

3 коментара:

Анониман је рекао...

Noć, noć, noć, totalni je mrak

Анониман је рекао...

Idemo na mars, idemo na mars

Синдикат Слога је рекао...

Izgleda da ima dosta raspevanih sindikalista!!!