уторак, 25. октобар 2011.

ZDRAVSTVENI RADNICI BAHATI I BEZOBRAZNI?!

Oko 2.000 članova Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije protestovalo je danas u centru Beograda, zahtevajući između ostalog povećanje zarada, tako da prosečna plata u zdravstvu bude u vrednosti prosečne potrošačke korpe.
Članovi Sindikata nosili su transparente: "Šta je sa tenderom za vakcine?","Greh je ubijati, zato nas mrcvare", "Opet imamo izbore, ali nemamo izbora"...
Došli su iz cele Srbije kako bi se borili za veće plate i bolje uslove rada.
Predstavnici našeg Sindikata su svoje zahteve predali na pisarnici Vlade Srbije, gde im je rečeno da danas nema ko sa njima da razgovara i da će ih u petak u 13 časova primiti ministar zdravlja Zoran Stanković.

Nakon sastanka sa resornim ministrom Sindikat će odlučiti o daljim koracima.
Zahtevi našeg Sindikata su da se iz skupštinske procedure povuče Zakon o izmenama i dopunama zakona o platama u državnim organima i javnim službama, poštovanje Socijlno-ekonomskog sporazuma i izjašnjavanje Socijalno-ekonomskog saveta Srbije o propisima koji utiču na materijalno-socijalni položaj zaposlenih.
Zatim, Sindikat traži zaštitu prava zaposlenih na dostojanstven stručan rad i građana da budu lečeni po pravilima struke, kao i potisivanje Posebnog kolektivnog ugovora za socijalnu zaštitu u Srbiji.
Protesna kolona je u 11.30 časova krenula sa Trga Nikole Pašića ka Vladi Srbije u Nemanjinoj ulici.
Oko 12 časova su članovi našeg Sindikata stigli do Vlade Srbije.

U pojedinim medijima objavljeno je da je protest „politički obojen“.
Ukoliko Vlada ne ispuni zahteve, Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti najavljuje štrajk upozorenja. Taj štrajk podrazumeva svakodnevnu obustavu rada u trajanju od sat vremena. Tokom obustave biće deljen propagandni materijal.
Krajnje SRAMOTNA je izjava članova Vlade Srbije, koju su preneli naši predstavnici, da su zdravstveni radnici bahati i bezobrazni.
A nije bezobrazno to gospodo ministri što niko iz Vlade nije našao za shodno da primi predstavnike delatnosti koja brine o zdravlju stanovništva.
Ne znam samo gde se leče "gospoda" ministri!!!
Zato je Vlada danas dobila i DRUGI ŽUTI KARTON.

6 коментара:

Анониман је рекао...

Gospoda ministri se verovatno lece na istom mestu kao i Tomica Milosavljevic ,posto je ceo sistem zdravstva unisten...A ako im bas nesto ustreba sigurno se ne upisuju u liste cekanja i ne placaju preglede...DRUGI ZUTI KARTON ZA MINISTRE!

Анониман је рекао...

Nista njima ne vrede nasi kartoni. Treba sto pre supiti u STRAJK!!!

Goran

Pacijent је рекао...

Samo napred.Vama treba dati,jer bez zadovoljnog zdravstvenog radnika nema zadovoljnog pacijenta.

Анониман је рекао...

Radim u zdravstvu kao nemedicinski radnik u finansijama i imam platu 25000 dinara. Bruka i sramota, jad i beda. Voleo bih kada bih ministar uspeo da prehrani porodicu makar deset dana sa tim parama, a ne doktori su napravili ogromnu razliku jedan prema sedam, pa kada je kriza neka bude za sve, da imaju doktori vece plate ali ne sedam puta.

Zdravko

Milan - Bg је рекао...

Opet doktori! A šta je sa ostalim zaposlenicima u zdravstvu?Oni stvarno misle da radnik na održavanju , zaposlen u zdravstvenom centru može preživeti sa 20 000, a spremačica od 17 000.Na njih opet niko ne misli!

Sindikat је рекао...

Drago mi je što ste počeli sa komentarima, što znači da pratite ovaj blog.
Slobodno iznesite svoje mišljenje i potpisujte komentare, jer nema potrebe da se čega bojite i ustručavate.