уторак, 8. новембар 2011.

Održane sednice ROS i Okružnog odbora

U Beogradu je 3. novembra održana sednica Republičkog odbora. Glavna tema je bio razgovor održan 28. oktobra u Ministarstvu zdravlja na kome su razmatrani zahtevi sa velikog protesta koji je Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije održao 25. oktobra uz prisustvo više od dve hiljade zaposlenih u zdravstvu. Ministarstvo zdravlja je očigledno ozbiljno shvatilo poruke sa protesta i ministar Stanković je zatražio dodatno vreme od 20 dana u kojem bi obavio konsultacije i istražio mogućnosti za ispunjavanje naših zahteva.
Juče smo održali sednicu Okružnog odbora na kojoj je razmatrana informacija sa sednica POS-a i ROS-a i izvršena analiza protesta.
Stav svih članova Okružnog odbora da naši eventualni naredni protesti budu još masovniji, ali ne možemo, a da ne izrazimo zadovoljstvo činjenicom da je ovaj protest naišao na veliki odjek. Nažalost neki mediji su se u svojim izveštajima fokusirali na one koji tom prilikom objektivno i nisu imali šta da kažu. Naš odbor i dalje insistira na boljoj medijskoj propagandi.
Najsvežija informacija je da je nakon više od pola godine izbegavanja, za sutra zakazan sastanak Komisije za praćenje i sprovođenje posebnog kolektivnog ugovora, što je značajan pomak i prilika da se brojne teme stave na dnevni red. Jubilarne nagrade za 2009. 2010. godinu biće isplaćene na teret RZZO što je svakako dobra vest. U skladu sa manirom korektnog pregovarača Sindikat neće organizovati nove protestne aktivnosti u periodu do novog sastanka sa ministrom zdravlja dr Zoranom Stankovićem, iako naši glavni zahtevi nisu ispunjeni. Nova sednica Republičkog odbora je zakazana za 24. novembar, kada će se razmotriti nove informacije od strane Ministarstva zdravlja i biti donesena odluka o daljim aktivnostima.
I na kraju još jedna informacija koja posebno raduje, Sindikat je objavio konkurs u Večernjim novostima za prijem u radni odnos pravnika sa 5 godina radnog iskustva.

Нема коментара: