среда, 30. новембар 2011.

PROMOCIJA SINDIKATA ZAPADNO-BAČKOG OKRUGA NA KOPAONIKU

O lepotama Kopaonika možete saznati iz turističkim kataloga, ali za potpun doživljaj njegovih čari neophodno je doći na obronke ove prelepe planine i uživati. Zahvaljujući dobrom geografskom položaju, očuvanoj prirodnoj sredini i tradicionalnom gostoprimstvu stanovništva, seoski turizam na Kopaoniku razvija se iz godine u godinu.
Do Kopaonika se dolazi iz pravca Jošanicke Banje ili iz pravca Brusa.
Na Kopaoniku preovlađuje umereno-kontinentalna klima.
Preko 200 dana godišnje obasjan suncem, a 165 dana pod snežnim pokrivačem, sa svojim prirodnim vrednostima i znamenitostima, očuvanim šumama i čistim vazduhom jedna je od najlepših planina u Srbiji.
U okviru Nacionalnog parka i širem području Kopaonika javljaju se termomineralni izvori i banje.


Proteklog vikenda, kao što je i najavljeno, članovi Sindikata ZZSZS Zapadno-bačkog okruga boravili su u kući za odmor "Dobrodolac", koja se nalazi u turističkom centru Brzeće na istočnim obroncima Kopaonika.
Sobe vile “Dobrodolac” su lepo opremljene (tv i kupatilo), a u restoranu se služe specijaliteti kopaoničkog kraja. Kuća za odmor se nalazi na idealnoj nadmorskoj visini od 1.100 metara koja pruža sva lekovita dejstva čistog vazduha (efekat vazdušne banje) za idealan oporavak i odmor svake porodice.
U letnjem periodu za posetioce se organizuju pešačke ture i izleti do svetilišta Metođe, Mramora, izvorišta Duboke, Ravnog Kopaonika, lokalnih vodenica itd.

U zimskom periodu turistički kompleks „Dobrodolac“ predstavlja pravi raj za skijaše. Objekat je samo 250 metara udaljen od ski lifta „Bela reka I“ i oko 500 metara od hotela "Junior".
Rekreativci našeg okruga su tokom vikend odmora obišli manastir "Lazaricu", apartmansko nasalje "Konaci Sunčani vrhovi", mesto Brzeće i vodopad "Jelovarnik", te uživali na zabavama uz živu svirku i organizovali takmičenje u pikadu.
Siniša Ernjaković iz apoteke najuspešniji je učesnik pikado kupa, koji je kao nagradu dobio gratis učešće na sledećoj manifestaciji našeg okruga. Od dama najuspešnija je bila Ivona Popović iz ZZJZ, kojoj će biti uručena utešna nagrada.

Нема коментара: