четвртак, 24. новембар 2011.

PROTEST SINDIKATA ZDRAVSTVA

Članovi Republičkog odbora Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije održali su danas polučasovni protest ispred Vlade Srbije zbog sporosti u rešavanju zahteva koji se tiču poboljšanja materijalnog položaja zdravstvenih radnika.
Predsednik našeg Sindikata Zoran dr Savić rekao je novinarima da su članovi Sindikata nezadovoljni zbog sporosti u realizaciji onog što je dogovoreno na sastanku sa ministrom zdravlja Zoranom dr Stankovićem 28. oktobra.
Naši predstavnici traže realizaciju onog što je dogovoreno, a to je, isplata jubilarnih nagrada, kao i dogovor o predlogu Protokola u vezi sa cenom rada za iduću godinu u roku od 20 dana.
Prema Savićevim rečima , rok je istekao, a Predlog protokola nije dat.
"Izražavamo protest zbog izjave ministra zdravlja da je postignut dogovor sa reprezentativnim sindikatima u vezi Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o platama u državnim organima i javnim službama", rekao je Savić dodajući da sa Sindikatom zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti nije postignut nikakav dogovor.
Savić je istakao da je jedan od zahteva Sindikata njegovo povlačenje iz skupštinske procedure, jer je, kako kaže, nepovoljan za zdravstvene radnike i korisnike zdravstvene zaštite.
Predstavnici Sindikata traže i potpisivanje Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u socijalnoj zaštiti.
Savić je najavio da će na današnjoj sednici Republičkog odbora Sindikata biti doneta odluka o daljim aktivnostima.
Član predsedništva sindikata Dunja dr Civrić je rekla da se Sindikat protivi mogućnosti smanjenja zarada bilo kome u zdravstvu, a da predloženi zakon otvara mogućnost za to.
Ona je navela i da nisu stvoreni uslovi za plaćanje lekara po učinku, navodeći da se reforma plaćanja u zdravstvu ne može sprovoditi najpre kroz plate zaposlenih, već raspodelom sredstava kako oni ne bi bili oštećeni.

1 коментар:

Анониман је рекао...

Polako gubimo strpljenje!!!!