четвртак, 22. март 2012.

16. sednica Izvršnog odbora

Danas je u sali za sastanke na Grudnom odeljenju održana 16. sednica Izvršnog odbora naše sindikalne organizacije. Na dnevnom redu bila je verifikacija novih članova IO sa Hirurgije (Đurđa Badovinac) i iz Ite (Stevan Liščević), aktivnosti u Sindikatu između dve sednice, Izveštaj o materijalno-finansijskom poslovanju SO za 2011. godinu, izveštaj Nadzornog odbora i obaveštenje o novom Ugovoru sindikalno-solidarnog osiguranja.
Predsednik SO je članovima IO preneo informacije sa sastanaka Okružnog odbora, POS, ROS i sastanka kod Poslodavca povodom tumačenja Kolektivnog ugovora.
Sa ovog sastanka bitna je odluka da se obavezuju glavne sestre odeljenja-službi da u što kraćem roku dostave spiskove radnika-putnika Komisiji za praćenje troškova putovanja (Mirjana Maričić, Aleksandar Simović i Suzana Carev), a u cilju iznalaženja finansijske mogućnosti za isplatu troškova radi dolaska na posao radnika iz prigradskih naselja.
Što se tiče informacija sa sastanaka viših organa Sindikata, navešćemo samo najbitnije:
-pri razmatranju aktuelne situacije konstatovano je da da je rast inflacije i cena rezultirao najavama da će se minimalna cena rada sa 102 dinara povećati na 115 dinara za jedan radni sat.
-obavezno osiguranje zaposlenih od posledica nesrećnog slučaja je Zakonom o javnim nabavkama stavljeno na dušu poslodavcima, odnosno ustanovama.
-usvojena je i odluka o potpisivanju Ugovora o saradnji sa Savezom samostalnih sindikata Vojvodine. Ja nisam glasao za takvu odluku, jer ne vidim šta je to tako dobro za nas u tom odnosu.
-obavešteni su članovi IO o reakcijama sa sednice POS povodom Projekta "Ipak je bitno...".
Pod tačkom tekuća pitanja članovi IO su obavešteni o nabavci ogreva iz Vojvodinašuma i rekreativim odmorima u organizaciji naše SO.

Нема коментара: