петак, 16. март 2012.

Održana 9. sednica Pokrajinskog odbora

U Novom Sadu je 14. marta održana 9. sednica Pokrajinskog odbora Sindikata. Pored aktuelnosti u Sindikatu ,usvojen je Izveštaj o materijalno-finansijskom poslovanju za 2011. godinu, kao i izveštaj Nadzornog odbora Sindikata. Predočen je plan prihoda i rashoda za ovu godinu i predlog Ugovora sa Sevezom SSV. Konstatovano je puno razloga za nezadovoljstvo, tako da povećanje minimalne cene rada na 115 dinara ne znači mnogo našim članovima. Realnost je rastuća inflacija i troškovi života koji svakodnevno obezvredjuju zarade. Atak je na standard zaposlenih i narušavanje odnosa među zaradama zaposlenih.
Zauzet je jedinstven stav da nećemo odustati od zahteva za doslednu primenu kolektivnih ugovora i isplatu jubilarnih nagrada za sve zaposlene u zdravstvu.
Nagovešteni su PROTESTI na proleće i svakako treba informisati članstvo da budu spremni da nam se pridruže.

Izneo sam predlog Zapadno-bačkog okruga da se poveća iznos materijalnih pomoći članovima Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine, pošto nije logično da sindikalna organizacija i Komisija za pomoći POS odobre jednake iznose u pojedinim slučajevima. Takođe sam predložio da se uvedu preventivno-rekreativni odmori za naše članstvo u Vojvodini u skladu sa finansijskim mogućnostima. Pogotovo što je planirani prihod od članarine POS za 2012. godinu oko 8 miliona dinara i činjenica da imamo 7 miliona oročenih sredstava. Ovi predlozi nisu bili predmet diskusije!
Pod tačkom tekuća pitanja predsednica POS je obavestila prisutne članove o dopisu naše SO o finansijskoj pomoći oko Projekta “Ipak je bitno…”. Projekat je prezentovan na takav način da nije mogao ni dobiti podršku članova POS. Naravno mnogo nam znači i činjenica da je ovu ideju podržala 1/3 članova ovog organa. Svakako Vas moram podsetiti da je Projekat podržao naš Poslodavac, kao i Zapadno-bački okrug Sindikata.
Moram konstatovati da nije pružena podrška našoj sindikalnoj organizaciji koja se jedina u poslednjih 10 godina obratila POS sa ovakvim Projektom. SO koja je pre dve godine bila u totalnom kolapsu , kojoj je u poslednjih godinu dana pristupilo 124 člana, koja je podigla informisanost svog članstva na najviši mogući nivo pokretanjem sajta (ovih dana zabeleženo 60000 poseta za nepune dve godine rada) i štampanjem Biltena.
I pored svega ovoga pojedinci ne umeju da prepoznaju prave vrednosti. Interesuje me samo, čemu je svrha postojanja nedavno formirane “Sekcije mladih”, kada oni, po svoj prilici neće moći doći do izražaja.

4 коментара:

zabrinuti је рекао...

E predsedniče a ti nas ubeđivao da se Civrićka promenila!!!!!!

Željko Dimović је рекао...

Ne volim anonimne komentare. Slobodno iznesite svoje mišljenje, ali se obavezno potpišite!

Dragan Ristić је рекао...

Bruka za naš Sindikat!!!

Željko Dimović је рекао...

U međuvremenu je održana i sednica ROS, gde takođe pomenuti Projekat nije privukao pažnju članova ovog organa!!!
Od sada, pa u buduće, u se i u svoje kljuse!!!