петак, 2. март 2012.

Održan skup osiguranika

U Beogradu je 1. marta 2012.godine održan Skup osiguranika Sindikalnog solidarnog osiguranja sa sindikalnim solidarnim fondom. Razmotreni su izveštaji izvršnog i nadzornog odbora za 2011. godinu. Ponovo je konstatovano da postoji velika nesrazmera između sredstava koja se prilivaju u Sindikalni solidarni fond i prispelih obaveza prema osiguranicima, što dovodi do toga da se na isplatu otpremnina kod odlaska u penziju čeka po nekoliko meseci.

Usvojene su izmene Pravilnika o realizaciji programa SSO-SSF. Najvažnije izmene Pravilnika se odnose na visinu potpore. Ovih dana ističe petnaestogodišnji ugovor o Sindikalnom solidarnom osiguranju sa sindikalnim solidarnim fondom i danom prestanka ugovornog perioda bi praktično prestale sve ugovorne obaveze prema osiguranicima, osim osiguranih slučajeva koji su prijavljeni do dana isteka ugovora. Skup osiguranika je u nameri da usaglasi želju da se u najvećoj mogućoj meri očuvaju prava osiguranika i potrebu da Sindikalni solidarno fond bude održiv na duge staze, doneo odluku da se Pravilnik u delu koji se odnosi na visinu potpore izmeni i da od sada glasi:

Za stečena prava po prethodnom Ugovoru isplaćuje se ukupan nominalni iznos uplaćenih sredstava za SO, od momenta pristupanja Programu SO do isteka Ugovora (31.03.2012. godine)

Za prava po novom Ugovoru isplaćuje se nominalni iznos uplaćen u fond za potpore od trenutka stupanja novog ugovora na snagu pa do odlaska u penziju.

Potpora za natalitet pripada osiguranom članu Sindikata za treće dete i svako naredno u iznosu koji utvrdi Izvršni odbor u skladu sa svojom nadležnošću, a najmanje u iznosu od 10.000,oo dinara.

Donesena je i odluka o izboru osiguravajuće kuće sa kojom će biti potpisan novi ugovor o osiguranju. Skup osiguranika je birao između pet prispelih ponuda osiguravajućih kuća i doneo odluku da se ugovor za naredni petnaestogodišnji period potpiše sa firmom Delta-Generali, jer je ta ponuda u više aspekata odskakala od ostalih.

Nevezano za osiguranje, predsednik Sindikata dr Zoran Savić je obavestio prisutne da je na sastanku sa ministrom zdravlja dogovreno da će se isplata jubilarnih nagrada za 2011. godinu izvršiti do kraja marta, za šta je obezbeđen novac u RZZO. Isplata jubilanih nagrada za 2012. godinu trebala bi da teče redovno.

Нема коментара: