субота, 2. јун 2012.

PROTESTI NISU URODILI PLODOM!

Juče je u sali za sastanke na Grudnom odeljenju održana 17. sednica Izvršnog odbora naše sindikalne organizacije. Predsednik je izvestio članove IO o aktivnostima u Sindikatu između dve sednice.
Izraženo je ogromno nezadovoljstvo organizacijom protesta i štrajka upozorenja, pogotovo što se pojedini članovi ROS-a i Predsedništva svojim nezalaganjem prosto rugaju radu i energiji onih sindikalnih organizacija koje na proteste uvek dovode veliki broj ljudi i koje revnosno sprovode odluke viših organa Sindikata.
Članovi IO su takođe izrazili ogromno razočarenje zbog neefikasnosti Sindikata. Nezadovoljni su radom i rezultatima, a postavljeno je i pitanje kakvu korist ima članstvo od plaćanja članarine višim organima, pogotovo ako znamo da su svi zahtevi i predlozi od strane naše sindikalne organizacije i Zapadno-bačkog okruga koji su upućeni na adresu Pokrajinskog i Republičkog odbora Sindikata naišli na nerazumevanje i odbijanje.
Usvojen je novi Pravilnik o dodeli bespovratnih pomoći članovima naše SO. Povećani su iznosi novčane pomoći u sledećim slučajevima:
- Rođenje deteta (10.000,00 dinara)
- Rođenje trećeg deteta (15.000,00 dinara)
- Odlazak u penziju (10.000,00 dinara)
- Smrtni slučaj (10.000,00 dinara)
Za više informacija o pojedinostima iz ovog Pravilnika obratite se vašem predstavniku IO ili sekretarici SO Mirjani Maričić.
Pod tačkom tekuća pitanja podneti su izveštaji Komisija za sport i rekreativni odmor i nabavku ogreva.

Нема коментара: