уторак, 11. децембар 2012.

XIV SEDNICA POS

Aktivnosti između dve sednice, analiza rada Pokrajinskog odbora i planiranje aktivnosti za naredni period bili su, između ostalog, na dnevnom redu sednice Pokrajinskog odbora Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine. Sednica, kojoj je prisustvovao i predsednik Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije dr Zoran Savić održana je 7. decembra 2012. godine u Novom Sadu.
Predsednica Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine dr Dunja Civrić vrlo detaljno je informisala članove Pokrajinskog odbora o svim aktivnostima POS-a, ROS-a, nadležnog sekreterijata i ministarstva.
Radi kvalitetnijeg međusobnog informisanja doneta je odluka da okružni odbori dostavljaju POS-u zapisnike sa svojih sednica.

Članovi POS-a su pored Pravilnika o dodeli materijalno-finansijske pomoći članovima Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine, usvojili i Pravilnik o dodeli pozajmica sindikalnim organizacijama Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine, koji je prvi ovakav dokument u Sindikatu.
Deo sednice članovi Pokrajinskog odbora posvetili su pitanju mladih u svom Sindikatu. Ocenjeno je da postoji njihova velika zainteresovanost za rad u ovom Sindikatu i da su u toku ove godine mladi vrlo uspešno sproveli nekoliko akcija i aktivno učestvovali u seminarima. Dogovoreno je da se mladim sindikalcima još više pomogne u narednom periodu, pre svega u edukaciji.
Takođe će se izabrati i predsednik sekcije mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine.

Нема коментара: