четвртак, 19. септембар 2013.

18. SEDNICA POS


Na 18. sednici Pokrajinskog odbora Sindikata, koja je održana u Novom Sadu 17. septembra 2013. godine, razmenjene su informacije o osnovnim aktivnostima, na svim nivoima sindikalnog organizovanja, između dve sednice. Ocenjeno je da je izuzetno značajno što je potpisan Sporazum o produženju roka važenja Posebnog kolektivnog ugovora čiji je osnivač RS, sa proširenim dejstvom. 
Posebna pažnja posvećena je toku aktivnosti i stavovima našeg Sindikata u pregovorima za zaključivanje novog Posebnog kolektivnog ugovora za zdravstvene ustanove čiji je osnivač RS. 
I ovom prilikom članovi Pokrajinskog odbora ukazali su na veliki broj problemima i propusta u primeni Uredbe o korektivnom koeficijentu (kapitacija). 
Zajednički stav članova Pokrajinskog odbora je da je neophodan rad na izmenama zakonskih rešenja i promeni pravca reforme primarne zdravstvene zaštite. 
Na sednici Pokrajinskog odbora, između ostalog, doneta je i odluka o nastavku edukacije, koja bi doprinela kvalitetnoj promeni u primeni Zakona o bezbednosti i zdravlju na radu u ustanovama zdravstva i socijalne zaštite. Planirano je da Pokrajinski odbor, u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje i socijalu politiku - Upravom za bezbednost, tokom oktobra/novembra 2013. organizuje tri/četiri seminara za Vojvodinu. Edukacijom bi obuhvatili predsednike sindikalnih organizacija i predstavnike poslodavca, lica zadužena za bezbednost i zdravlje na radu kod poslodavca.

Нема коментара: