четвртак, 16. јул 2015.

NAJNOVIJE


Obaveštavamo Vas da je 13.07.2015. godine u Ministarstvu zdravlja održan sastanak kojem su prisustvovali predstavnici navedenog ministarstva i predstavnici reprezentativnih sindikata zaposlenih u zdravstvu. 

Na sastanku su razmatrani kriterijumi za utvrđivanje viška zaposlenih u stomatologiji. Reprezentativni sindikati su utvrdili predlog kriterijuma za utvrđivanje viška zaposlenih u stomatologiji: broj usluga, vrednost izvršenih usluga i dužina radnog staža. 

Zahtev Sindikata je da se sprovede nova anketa sa jasno iskazanim kriterijumima za dobrovoljni raskid radnog odnosa. Sindikati insistiraju da nakon dobrovoljnog izjašnjavanja zaposlenih, radni odnos prestane zaposlenima koji u kalendarskoj godini ispunjavaju ili kojima do ispunjavanja uslova za ostvarivanje prava na penziju nedostaje do dve godine. Ovi zaposleni bi uz otpremninu imali pravo na naknadu od Nacionalne službe za zapošljavanje sve do sticanja uslova za penziju. Sindikat je zahtevao da se zaposlenima ne može isplatiti manja otpremnina od 200 evra (u dinarskoj protivvrednosti) po godini staža osiguranja. 

Ministarstvo zdravlja će navedene zahteve Sindikata proslediti Ministarstvu finansija radi daljeg postupanja. Nakon dobijanja mišljenja od strane Ministarstva finansija, održaće se novi sastanak na kojem bi trebalo da se utvrdi konačan predlog kriterijuma. O terminu novog sastanka i svim detaljima vezano za ovo pitanje, bićete blagovremeno obavešteni.

Preuzmite obaveštenje.

Нема коментара: