среда, 28. април 2021.

SVETSKI DAN BEZBEDNOSTI I ZDRAVLJA NA RADU


I dalje smo svedoci izuzetne borbe zdravstvenih radnika protiv virusa COVID 19. Nošenje zaštitnih maski, rukavica, korišćenje dezinfekcionih sredstava i propisna međusobna udaljenost su osnovne mere kojih se moramo pridržavati.

Međunarodna organizacija rada od 2003. godine obeležava 28. april kao Svetski dan bezbednosti i zdravlja na radu u cilju promocije prevencije bolesti i povreda na radu, a sve u svrhu sigurnog radnog mesta i zdrave radne sredine.

Tek u uslovima pandemije virusa COVID-19 videli smo značaj zaštite zdravlja radnika koji su na prvoj liniji odbrane od ovog virusa. U toj borbi radnici savesno i odgovorno obavljaju svoje zadatke ne štedeći svoje zdravlje i zdravlje svojih porodica. Među njima je veliki broj članova našeg sindikata i ponosni smo na njih. Zahvalnost i poštovanje za sve njih ali i upozorenje za poslodavce da maksimalno primene sve mere zaštite, bezbednosti i zdravlja na radu. 

Današnji dan neka bude posvećen uspomeni na sve one koji su se radeći svoj posao zarazili koronavirusom i izgubili svoju životnu bitku.

Нема коментара: