четвртак, 28. јануар 2021.

SARAJEVO ZA DAN ŽENA

PROGRAM PUTOVANJA:
1. DAN, PETAK 05.03: NOVI SAD 
Polazak iz Novog Sada oko 23:00h (železnička stanica/lokomotiva). Vožnja kroz Srbiju, pored Šapca, sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. 
2. DAN, SUBOTA 06.03: SARAJEVO 
Dolazak u Sarajevo u ranim jutarnjim satima. Sledi razgledanje Sarajeva: Stup, Alipašino polje, Grbavica, Marijin dvor, Skenderija, mostovi na Miljacki, Narodno pozorište, Gradska većnica, Inat kuća, Baščaršija, Trg Sebilj, Kazandžiluk ulica, Baščaršijska džamija iz XVI veka, stara pravoslavna crkva, jevrejski hram i sinagoga… Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Preporučujemo Vam da probate originalne sarajevske pite i nezaobilazne ćevape na Baščaršiji, gde će Vas naš vodič vrlo rado odvesti i sa Vama uživati u kafi iz fildžana. Smeštaj u hotel oko 14 časova. Odmor, ili fakultativni odlazak na Vrelo Bosne. Ovaj specijalni park prirode koji predstavlja izvorište reke Bosne po kojoj i cela zemlja nosi vekovima to ime, nalazi se na Ilidži, podno planine Igman. Sastoji se od više malih ostrvaca povezanih mostovima preko brojnih manjih potoka. U parku koji se nalazi kod izvora postoje brojne zanimljivosti, poput fijakera, mesta za izlet i restorana. Zajedničko druženje u nekoj od sarajevskih pivnica. Povratak u hotel. Noćenje. 
3. DAN, NEDELJA 07.03: SARAJEVO – BLAGAJ I MOSTAR 
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vreme ili fakultativni polazak grupe prema Blagaju koji se nalazi par kilometara od Mostara i na kratko uživanje na izvorištu Bune, najvećem kraškom izvoru u Evropi, pored kojeg se nalazi čuvena sufijska tekija. Nastavak putovanja do Mostara. Nakon dolaska u Mostar posetićemo građevine koje datiraju iz turskog doba: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija – jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignut polovinom XVI veku i po predanjima Stari most je sagrađen upravo po uzoru na ovaj mali most. Kujundžiluk – stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve sa svojim radionicama i suvenirnicama. Slobodno vreme. Povratak u Sarajevo. Polazak u večernjim časovima za Novi Sad. Putovanje kroz Bosnu i Srbiju sa usputnim zadržavanjima radi odmora. 
4. DAN, PONEDELJAK 08.03: NOVI SAD 
Dolazak u Novi Sad na mesto polaska u ranim jutarnjim časovima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnom prelazu. Kraj programa. 

CENA ARANŽMANA: 59 € (cena aražmana je izražena za minimum 45 putnika) (plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu na dan uplate u više mesečnih rata do polaska) 
ARANŽMAN OBUHVATA: 
- Autobuski prevoz na navedenim relacijama (Klima, Tv, Dvd…) 
- 1 noćenje sa doručkom u hotelu sa 3* u Sarajevu u 1/2 i 1/3 sobama 
- Razgledanje Sarajeva u pratnji vodiča 
- Usluge pratioca tokom putovanja 
- Troškove ogranizacije putovanja 
ARANŽMAN NE OBUHVATA: 
- Obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje 
- Fakultativne izlete: 
- Vrelo Bosne – 5 € 
- Blagaj i Mostar - 15 € / 10 € deca 
- Sve druge nenavedene fakultativne troškove

INFO & REZ: +381 69 554 0370

Нема коментара: