субота, 1. мај 2021.

IMA LI RAZLOGA ZA SLAVLJE

Ove godine 1. maj, Međunarodni praznik rada, zaposleni u ustanovama zdravstva i socijalne zaštite dočekuju u stanju apsolutne iscrpljenosti, depresiji i strahu sa pitanjem – šta će biti sutra i koliko će sve ovo još da potraje. 

Na žalost, od samog početka izbijanja pandemije virusa Covid -19, kompletna epidemiološka situacija pokazala je sve tragične posledice i rizike po živote ljudi. 

Neoliberalna ekonomska politika štednje pokazala je slabost u nedostatku infrastrukture i nedovoljnog ulaganja u zdravstveni sistem, uz ozbiljan nedostatak zdravstvenog osoblja. 

Srpska verzija obeležavanja Međunarodnog dana rada godinama predstavlja tradicionalni folklor i veliku sindikalnu prevaru, čiji je jedini cilj amortizacija radničkog nezadovoljstva u korist države i poslodavaca. Umesto tradicionalne prvomajske šetnje i mahanja sindikalnim zastavama, Udruženi sindikati Srbije “Sloga” će u duhu međunarodne radničke solidarnosti i posle prvomajskih praznika nastaviti sa sindikalnom borbom za poštovanje radničkih prava.

Нема коментара: