петак, 3. децембар 2021.

PREDLOG NOVOG ZAKONA O RADU

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" najavili su da će do kraja godine predstaviti javnosti Predlog zakona o radu, koji bi trebalo da ispravi nedostatke važećeg zakona i poboljša položaj radnika u Srbiji. Pored Zakona o radu definisan je i Zakon o agencijskom zapošljavanju, Zakon o štrajku, Zakon o inspekcijskom nadzoru, Zakon o socijalno-ekonomskom savetu. 

Željko Dimović, član Glavnog odbora ovog sindikata, ističe da su iz "Sloge" rešili da jedan potpuno alternativni i nov Zakon o radu pruže javnosti da pogleda i da svoje sugestije i da taj neki konačni predlog ponude svim činiocima u zemlji – političkim partijama, sindikatima, nevladinim organizacijama, pojedincima, poslodavcima, kao neku vrstu njihovog sindikalnog predloga. 

– Ne postoji mogućnost da se ovaj Predlog zakona tumači na različite načine. Postoje jasna tumačenja, jasne definicije svega – napominje Dimović koji smatra da sindikat "Sloga" ima kapacitet da pokrene određene zakonodnavne aktivnosti, pri čemu očekuje podršku kako svog članstva tako i svih zaposlenih, jer je to u opštem interesu. 

"Sindikat zdravstva i socijalne zaštite "Sloga" svakog dana ima sve više članova, tako da se naša porodica iz dana u dan širi. U zdravstvenim ustanovama na teritoriji Zapadnobačkog okruga "Sloga" je danas prepoznata kao sindikat koji se isključivo bori da se prava zaposlenih poštuju. Naš cilj je da u narednom periodu formiramo još nekoliko organizacija u ustanovama zdravstva i socijalne zaštite", rekao je Dimović.

1 коментар:

Unknown је рекао...

Tako to rade pravi sindikati i njihovi predstavnici:bez kompromisno i hrabro.