субота, 24. децембар 2022.

PETNAEST GODINA OD OSNIVANJA "SLOGE"

U četvrtak, 22. decembra 2022. godine, u Press centru Udruženja novinara Srbije u Beogradu održana je Svečana sednica Glavnog odbora Udruženih sindikata Srbije „SLOGA”, kojoj su prisustvovali i predstavnici naše sindikalne organizacije. Na svečanosti povodom petnaestogodišnjice sindikata dodeljena su priznanja zaslužnim pojedincima. 

Nakon toga, u okviru promocije alternativnog Zakona o radu, održana je javna debata sa temom "Hoće li predlog novog Zakona o radu imati opštu sindikalnu podršku?" Na debati su, autori zakona i predstavnici sindikalnih centrala, UGS "Nezavisnost", Asocijacije nezavisnih i slobodnih sindikata Srbije (ASNS), Industrijskog sindikata Srbije (ISS) i Vojnog sindikata Srbije, imali priliku da iznesu svoja mišljenja i stavove o neophodnosti donošenja novog Zakona o radu. 

Preporuke iz diskusije biće korišćene za sprovođenje i planiranje budućih zajedničkih akcija, u cilju izmene sadašnjeg Zakona o radu, koji se u praksi od 2014. godine, kada je donet, pokazao nepravičnim, neracionalnim i anti-radničkim.

Нема коментара: