недеља, 5. март 2023.

Održana još jedna obuka aktivista "Sloge" na temu novog Zakona o radu

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" održali su proteklog vikenda u hotelu "Sloboda" u Šapcu još jedan u nizu seminara na temu kampanje promocije novog Zakona o radu koje je sindikat predao u skupštinsku proceduru, kojem su prisustvovali i predstavnici naše sindikalne organizacije. 

Seminar je otvorio predsednik sindikata "Sloga" i narodni poslanik Željko Veselinović, koji je na početku pozdravio sve prisutne i upoznao ih sa trenutnim aktivnostima sindikata, posebno u vezi navedene teme. 

Učesnici seminara su tokom obuke javnog nastupa, kroz verbalnu i neverbalnu komunikaciju aktivno uvežbavali kako članovima sindikata i zainteresovanim radnicima preneti poruku o neophodnosti promene aktuelnog Zakona o radu koji se u dosadašnjoj praksi pokazao antiradničkim. 

Aktuelnim radnim zakonodavstvom radnici su obespravljeni, rad obezvređen, a posebno se zloupotrebljavaju ugovori o radu. Pored niskih zarada, obespravljene su i unižene ugrožene kategorije zaposlenih, trudnice, porodilje, samohrani roditelji, osobe sa hendikepom i invalidi rada. 

Pored uvežbavanja nastupa, kroz razne taktike, tehnike i analize, učesnicima je prezentovana i anketa o pravima radnika, u čijoj je izradi radilo više od 500 sindikalnih poverenika Sloge u svojim organizacijama, gde su anketirani članovi sindikata Sloga i zainteresovani zaposleni. 

O navedenoj anketi i njenim rezultatima javnost će uskoro biti obaveštena i upoznata u narednim danima.

Нема коментара: