петак, 24. март 2023.

PODNET ZAHTEV ZA DONOŠENJE ZAKLJUČKA VLADE

Udruženi sindikati Srbije "SLOGA" – sindikat zdravstva i socijalne zaštite podneo je zahtev Vladi Republike Srbije za donošenje Zaključka kojim bi dali preporuku poslodavcima da omoguće zaposlenima da odmor koji nisu iskoristili, u propisanom roku, iskoriste do 31. decembra 2023. godine. Takođe o ovom zahtevu obavešteni su i Ministarstvo zdravlja kao i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. 

Udruženim sindikatima Srbije "SLOGA" – sindikatu zdravstva i socijalne zaštite obratio se veliki broj kolega zaposlenih u zdravstvu koji zbog prirode posla u okolnostima usled epidemije zarazne bolesti COVID-19 ili zbog privremene sprečenosti za rad usled oboljenja od zarazne bolesti COVID-19 nisu otpočeli korišćenje godišnjeg odmora za 2022. godinu. 

Kako zaposleni u zdravstvu, koji u 2022. godini nisu iskoristili prvi deo godišnjeg odmora, ne bi izgubili pravo na korišćenje istog, Udruženi sindikati Srbije "SLOGA" – sindikat zdravstva i socijalne zaštite predlaže da Vlada Republike Srbije donese Zaključak i na taj način omogući zaposlenima da iskoriste godišnji odmor koji im pripada.

Preuzeto sa sajta Sloga zdravstvo!

Нема коментара: