понедељак, 17. јул 2023.

SASTANAK SA MINISTARKOM ZDRAVLJA

Dana 12. jula 2023. godine u prostorijama Ministarstva zdravlja održan je sastanak predstavnika jednog od reprezentativnih sindikata u delatnosti zdravstva i socijalne zaštite sa ministarkom prof. dr Danicom Grujičić i njenim saradnicima.

Na sastanku je razgovarano o najavljenom povećanju plata i neophodnosti izmene „Uredbe o keficijentima...“ Ministarka je saglasna sa stavovima sindikata da je neophodno povećanje plata za sve zaposlene i izmena „Uredbe o koeficijentima...“ kako bi se uspostavio adekvatan odnos između plata. 

Posebno je naglašen neadekvatan materijalni položaj radnika u administraciji, tehničkoj službi, a naročito vozača. Sindikati će nastaviti sa aktivnostima za realizaciju tih zahteva i pored negativnog stava Ministarstva finansija. 

Ministarka je upoznala predstavnike Sindikata sa planovima za izmene Zakona o zdravstvenoj zaštiti i daljem prijemu zdravstvenih radnika na neodređeno radno vreme, aposebno onih koji su primljeni na određeno radno vreme u vreme COVID-a. 

Apoteke u javnom sektoru će biti sačuvane, a svaki Zdravsteveni centar će imati apoteku u svom sastavu. Radi se i na pronalaženju rešenja za rešavanje problema u funkcionisanju Zavoda za javno zdravlje i RH Centara. 

Нема коментара: