петак, 22. јануар 2016.

ZAHTEV ZA DONOŠENJE ZAKLJUČKA

VLADA REPUBLIKE SRBIJE  
Predsednik, Aleksandar Vučić
MINISTARSTVO FINANSIJA
Ministar, Dušan Vujović
MINISTARSTVO ZDRAVLjA 

Ministar, ass. dr Zlatibor Lončar


Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije obraća Vam se sa zahtevom za donošenje novog zaključka Vlade Republike Srbije kako bi se omogućila isplata zaposlenima koji nisu primili zaradu-platu (akontaciju) za januar 2016. godine, kao ni putne troškove za isti mesec, u zdravstvenim ustanovama koje se nalaze u blokadi.


Naime, kao što Vam je poznato, račun pojedinih zdravstvenih ustanova je u višemilionskoj blokadi duži vremenski period i nema naznaka kada i da li će se isti biti odblokirani.


Zaposleni ni na koji način nisu odgovorni za navedeno stanje, a svoje radne obaveze izvršavaju blagovremeno, savesno i profesionalno, kako bi se građanima pružila zdravstvena zaštita u skladu sa zakonom.


Sindikat zahteva da se iznađe rešenje kojim bi zaposlenima bila isplaćena zarada-plata u skladu sa zakonom i Posebnim kolektivnim ugovorom za zdravstvene ustanove čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina i jedinica lokalne samouprave.


Sa iznetog, neophodno je da Vlada Republike Srbije donese zaključak o transferu novčanih sredstava na posebne račune zdravstvenih ustanova koje su blokadi, koji bi bio izuzet od prinudne naplate i koji bi koristio za isplatu svih ličnih primanja zaposlenih.


Takođe, molimo resorna ministarstva da prihvate opravdanu inicijativu našeg Sindikata i daju predlog Vladi Republike Srbije da se navedeni zaključak odnosi na sve zdravstvene ustanove kojima se račun nalazi u blokadi u 2016. godini, na način kako je to rađeno i u proteklim godinama.


Nadamo se da ćete zakonom garantovana prava zaposlenih obezbediti u skladu sa iskazanim zahtevom, te iznaći najbolje rešenje za dobrobit kako zaposlenih, tako i korisnika naših usluga.


Očekujemo Vaše postupanje u najkraćem mogućem roku.

S poštovanjem,
Predsednik, dr Zoran Savić



Pogledajte zahtev OVDE.

Нема коментара: