уторак, 31. мај 2022.

UPUĆEN DOPIS POSLODAVCU

Kolektivnim ugovorom kod Opšte bolnice "Dr Radivoj Simonović" Sombor članovi 133 i 135 Poslodavac je dužan da najmanje jednom u tri meseca sazove zajednički sastanak predstavnika reprezentativnih sindikata i da obeveštava sindikate o svim pitanjima koja su od značaja za položaj i prava zaposlenih. 

Iz objave na portalu Soinfo.org saznali smo da su tri računa somborske Opšte bolnice, od ukupno devet, blokirana od 22. februara 2022. godine i da trenutni dug prema zaposlenima iznosi nešto više od deset miliona dinara. 

Kako do današnjeg dana nismo obavešteni o iznetim navodima molimo Vas da u najkraćem mogućem roku organizujete sastanak sa predsednicima sindikalnih organizacija u ustanovi ili nam pismenim putem dostavite odgovore o tome koliki su iznosi pojedinačnih kazni i na koji način će ustanova pronaći sredstva potrebna za isplatu istih, kao i da li ustanova trenutno vrši zakonit obračun plata oštećenm radnicima. Takođe nas zanima kako trenutno funkcioniše isplata posebnih naknada poput jubilarnih nagrada i solidarnih pomoći prilikom rođenja deteta.

4 коментара:

Анониман је рекао...

Odlično.Ovaj dopis je dokaz postojanja sindikalne aktivnosti,u situaciji kad postoji indicija da su moguća prava zaposlenih u problemu.To je ta borbenost "Sloge"na kojoj ćemo i dalje istrajava ti jer je to suština.

Vladimir K. је рекао...

Zaboravio sam da dodam ime,pa evo korekcije.Jer nema "anonimnosti"Pravo je svakog da kaže i da iznese svoj stav.

Мирјана је рекао...

Браво за "СЛОГУ"
Мирјана

Dragan је рекао...

Tako to radi pravi sindikat!