уторак, 14. март 2023.

JOŠ JEDNA POBEDA "SLOGE" U INTERESU ZAPOSLENIH OPŠTE BOLNICE "DR RADIVOJ SIMONOVIĆ"


Nakon što je zaposlenima u Opštoj bolnici "Dr Radivoj Simonović" Sombor, krajem decembra 2019. godine, počela da se isplaćuje solidarna pomoć zbog rođenja deteta, posle višemesečne borbe sa rukovodstvom ustanove, podnošenjem zahteva Inspektoru za rad i pokretanjem prekršajnog postupka pred nadležnim sudom, pravni tim Udruženih sindikata Srbije "SLOGA" – sindikata zdravstva i socijalne zaštite je još jednom uspeo da pobedi samovolju pojedinaca koji su pokušali da uskrate prava zaposlenima koja su data Posebnim kolektivnim ugovorom. 

Sindikat "Sloga" Opšte bolnice "Dr Radivoj Simonović" podneo je vršiocu dužnosti direktora dva zahteva za isplatu solidarne pomoći za slučaj duže ili teže bolesti zaposlenog ili člana njegove uže porodice, a s obzirom da nije dobio odgovor ni na jedan od dva dostavljena zahteva, polovinom novembra 2022. godine obavestio je Udružene sindikate Srbije "SLOGA" – sindikat zdravstva i socijalne zaštite o kršenju prava zaposlenih radnika u pogledu isplate solidarne pomoći, koji su o svemu navedenom obavestili Inspekciju rada i zatražili hitno postupanje i podnošenje zahteva za pokretanje prekršajnog postupka. 

Upravni odbor Opšte bolnice na sednici održanoj 01. februara 2023. godine donosi Pravilnik o ostvarivanju prava na solidarnu pomoć, dok je poslodavac imenovao Komisiju za solidarnu pomoć. 

Nakon svega napred navedenog, članici naše sindikalne organizacije je je 08. marta 2023. godine izdato rešenje kojim se odobrava solidarna pomoć u slučaju duže ili teže bolesti člana uže porodice, što predstavlja još jednu pobedu Udruženih sindikata Srbije "SLOGA" – sindikata zdravstva i socijalne zaštite, a što je dodatni podstrek za daljom borbom za sve zaposlene.

1 коментар:

Dragana је рекао...

Bravo za Slogu!